TERMENI ȘI CONDIȚII
Acest document stabilește termenii și condițiile („Termenii„) care guvernează accesul la și utilizarea platformei „Agenda de Litigii” („Aplicația”), aceasta fiind formată, în principal, din Aplicația aplicatie.agendadelitigii.ro și subdomeniile acestuia precum și, în secundar, deAplicațiile mobile Agenda de Litigii (ce rulează pe sistemele de operare Ios, IPadOs, Android) ce pun la dispoziția utilizatorului date publice obținute prin intermediul Portalului Instanțelor de Judecată (portal.just.ro) și Portalului Înaltei Curți de Casație și Justiție (scj.ro, iccj.ro). De asemenea, Aplicația creează Utilizatorului posibilitatea de a crea și avea date private utilizând funcțiile puse la dispoziție de Furnizor, accesul Utilizatorului la Aplicație fiind condiționat de deținerea și stocarea pe serverul Furnizorului a numelui Utilizatorului, numele constând în emailul cu care se autentifică Utilizatorul. De asemenea, prezentul document stabilește și condițiile de achiziționare a dreptului de utilizare a Aplicației ce dă dreptul de utilizare și a aplicațiilor mobile ce pot fi descărcate de pe magazinele Apple App Store și Google Play. Termenii se aplică platformei și aplicațiilor mobile precum și site-ului www.agendadelitigii.ro, („Site-ul”) în toate împrejurările unde este posibil.
De asemenea, acest document stabilește termenii și condițiile care se aplică relației comerciale dintre furnizorul Aplicației, BOSIGA SOLUTIONS S.R.L., cu sediul social în STR. SĂRARILOR, NR.32, BL.M27, SC.1, ET.2, AP.11, Craiova, Dolj, înregistrată în Registrul Comerțului sub nr. J16/152/2023 și având CUI 47502070 („noi”, „Compania”, „Furnizorul” sau „Vânzătorul”), și utilizatorul Aplicației, acesta fiind tu. Utilizatorul Aplicației poate fi doar o persoană fizică majoră ce acționează fie în scopuri sau în legătură cu activitatea sa comercială, industrială, artizanală sau profesională, fie în calitate de profesionist (titular al entității juridice), fie în capacitatea sa de reprezentant autorizat în mod corespunzător al unei societăți cu răspundere limitată, societăți pe acțiuni etc. sau al unei forme de exercitare a profesiei de avocat, consilier juridic etc. sau al oricărei entități constituite conform legii. Utilizatorul este singurul răspunzător pentru validitatea reprezentării entității respective. Utilizatorul înțelege că legislația specifică protecției consumatorului nu este aplicabilă relației comerciale dintre acesta și Furnizor.
Sub sancțiunea întreruperii imediate a accesului la Serviciile Aplicației, fără notificare prealabilă sau daune-interese pentru reziliere, precum și a acoperirii oricărui prejudiciu generat ca urmare a conduitei neconforme, Utilizatorul garantează că deține dreptul legal și capacitatea de a încheia Contractul. În situația in care un Utilizator furnizează sau utilizează date ale unei alte entități/societăți cu privire la care nu are dreptul de reprezentare, se consideră că Utilizatorul a acționat în calitate de reprezentant al entității/societății, având puterea de a-l angaja juridic, Utilizatorul fiind singurul răspunzător pentru eventuale daune față de respectiva entitate/societate, Furnizorul neputând răspunde în niciun mod și neputând fi obligat la a întreprinde vreo acțiune pentru rezolvarea acestei situații.
Vă rugăm să citiți cu atenție acești Termeni, deoarece conțin informații importante privind drepturile și obligațiile dumneavoastră. Pentru a utiliza Site-ul și Aplicația este necesar să acceptați în mod expres acești Termeni, prin bifarea căsuței corespunzătoare. De asemenea, acești Termeni sunt aplicabili și dacă doar accesați site-ul sau Aplicația fără a cumpăra un abonament care să vă dea dreptul să folosiți Aplicația după finalizarea unei perioade gratuite. În cazul în care nu sunteți de acord cu prevederile acestui document vă rugăm să nu continuați să utilizați / accesați acest Site și această Aplicație și să nu achiziționați abonamente.
Achiziționarea unui abonament pentru folosirea Aplicației se supune Termenilor în vigoare la data achiziționării, pe care este necesar să îi acceptați în mod expres.
Aplicația mobilă este disponibilă pe baza unui dispozitiv mobil compatibil, cu sistem de operare Ios, IPadOs sau Android, în versiuni compatibile cu Aplicația mobilă, pe baza accesului la Internet și a unui software compatibil, instalat pe dispozitivul mobil. Aplicația aplicatie.agendadelitigii.ro este disponibilă pe baza unui dispozitiv desktop compatibil, cu sistem de operare MacOS, Windows, Linux etc., în versiuni compatibile cu Aplicația desktop, pe baza accesului la Internet și a unui browser compatibil, instalat pe dispozitivul desktop.
Utilizatorul este de acord că el însuși este exclusiv responsabil de respectarea acestor cerințe, inclusiv a oricăror modificări, actualizări și costuri aplicabile, precum și de respectarea termenilor contractului său cu furnizorul dispozitivului său mobil sau desktop și al serviciilor de telecomunicații.
Datele generate de Aplicație ca urmare a folosirii de către Utilizator sunt stocate de Aplicație în conturile Google Drive, Google Calendar și Google Sheets asociate contului de email Gmailfolosit de către Utilizator pentru autentificarea în Aplicație.
În cazul în care Utilizatorul va folosi Aplicația pe mai multe dispozitive mobile și desktop cu sistem de operare compatibil cu Aplicația folosind pentru autentificare același cont de email Gmail, Utilizatorul va avea acces la aceleași date pe toate aceste dispozitive.
În cazul în care Aplicația este folosită în același timp pe două sau mai multe dispozitive, Utilizatorul va ține seama de faptul că informația afișată în Aplicație este cea preluată la pornirea Aplicației, iar salvarea datelor introduse se face după fiecare înregistrare, fiind necesar ca Utilizatorul să permită Aplicației câteva secunde pentru salvarea informației și celuilalt dispozitiv să preia de pe server respectiva informație. Deși nu s-au identificat probleme, în principiu, nu recomandăm utilizarea simultană (în adevăratul sens al cuvântului) a două sau mai multe dispozitive pe care autentificarea s-a făcut cu același cont Gmail și care au acces simultan la același set de date, fiind recomandată utilizarea succesivă a acestor dispozitive, putând exista riscul teoretic al coruperii datelor Aplicației.
Fiind vorba despre un cont Gmail la care doar Utilizatorul are acces, în mod evident, Furnizorul nu are acces la aceste conturi ale Utilizatorului (Google Drive, Google Calendar, Google Gmail) și la datele pe care acestea le conțin.
1. DEFINIȚII
În acest document, cuvintele definite mai jos vor avea următoarele semnificații:
a. Compania, Furnizor, Vânzător, sau noi – au sensul atribuit în preambul;
b. Contract – documentul ce se formează între Vânzător și Cumpărător prin semnarea unui contract și expedierea acestuia între părți prin intermediul emailului sau documentul ce se formează între Vânzător și Cumpărător prin intermediul magazinelor de aplicații Apple AppStore, Google Play sau documentul ce se formează între Vânzător și Cumpărător prin intermediul site-ului etc. ca urmare a achiziționării de către Cumpărător de Produse și/sau Servicii și/sau Abonamente, document ale cărui clauze sunt guvernate de prezenții Termeni, și, în subsidiar, de legislația aplicabilă;
c. Cumpărător, Utilizator sau Dumneavoastră – au sensul atribuit în preambul, respectiv, o persoană fizică majoră ce acționează fie în scopuri în legătură cu activitatea sa comercială, industrială, artizanală sau profesională, fie în calitate de profesionist (titular al entității juridice), fie în capacitatea sa de reprezentant autorizat în mod corespunzător al unei societăți cu răspundere limitată, societăți pe acțiuni etc. sau al unei forme de exercitare a profesiei de avocat, consilier juridic etc. sau al oricărei entități constituite conform legii, respectiva persoană, astfel cum a fost indicată, accesează, navighează sau achiziționează Produse și/sau Servicii și/sau Abonamente prin email, prin intermediul site-ului, magazinului Apple App Store, magazinului Google Play etc. În cazul în care Aplicația este folosită de o persoană fizică în numele unei persoane juridice sau a oricărei entități cu sau fără personalitate juridică, persoana fizică respectivă, prin folosirea Aplicației declară că este autorizată și are dreptul să folosească Aplicația în numele persoanei juridice sau a entității respective. Persoana/Utilizatorul înțelege că legislația specifică protecției consumatorului nu este aplicabilă relației comerciale dintre acesta și Furnizor;
d. Parte / Părți – individual, oricare dintre Cumpărător sau Vânzător; și, colectiv, Cumpărătorul și Vânzătorul;
e. Produs și/sau Servicii și/sau Abonament – orice bun și/sau serviciu și/sau Abonament oferit spre vânzare prin email, prin afișarea în site, magazinul Apple App Store, magazinul Google Play etc. cu privire la utilizarea Aplicației;
f. Prețul Abonamentului – suma datorată individual de Utilizator pentru utilizarea Serviciilor Aplicației pentru o anumită perioadă limitată de timp;
g. Aplicația – platforma „Agenda de Litigii”, aceasta fiind formată, în principal, din Aplicația aplicatie.agendadelitigii.ro și subdomeniile acestuia precum și, în secundar, de Aplicațiile mobile Agenda de Litigii (ce rulează pe sistemele de operare Ios, IPadOs, Android) ce pun la dispoziția utilizatorului date publice obținute prin intermediul Portalului Instanțelor de Judecată (portal.just.ro) și Portalului Înaltei Curți de Casație și Justiție (scj.ro, iccj.ro). Aceasta este o aplicație menținută de Furnizor și este destinată atât avocaților și consilierilor juridici ce își desfășoară activitatea în fața instanțelor de judecată, organelor de urmărire penală și altor instituții ale Statului Român cât și persoanelor fizice majore ce acționează fie în scopuri în legătură cu activitatea lor comercială, industrială, artizanală sau profesională, fie în calitate de profesioniști (titulari ai entităților juridice), fie în capacitatea lor de reprezentant autorizat în mod corespunzător al unei societăți cu răspundere limitată, societăți pe acțiuni etc. sau al unei forme de exercitare a profesiei de avocat, consilier juridic etc. sau al oricărei entități constituite conform legii. Aplicația gestionează atât dosarele de instanță publice, aflate pe Portalul Instanțelor de Judecată (portal.just.ro) și Portalul Înaltei Curți de Casație și Justiție (scj.ro, iccj.ro), cât și dosarele de instanță secrete aflate pe rolul instanțelor de judecată precum și orice alt dosar aflat pe rolul altor instituții publice (Poliție, Parchete, Curtea Constituțională a României, Instanțe de Arbitraj etc.), acestea fiind create și definite de către Utilizator.
Este posibil ca Aplicația să fie disponibilă pentru folosire o perioadă limitată de timp în mod gratuit, perioadă după care Aplicația și datele generate de aceasta devin neaccesibile în cazul în care Utilizatorul nu achiziționează un Abonament care să îi permită folosirea Aplicației pe perioada acoperită de Abonamentul achitat.
Utilizatorul se poate abona pentru folosirea Aplicației, după eventuala perioadă de gratuitate sau fără a beneficia de o perioadă de gratuitate, pentru durata abonamentului menționată în Aplicațiesau în Contract. În cazul în care Abonamentul nu este oprit de către Utilizator prin email, în cazul în care a fost încheiat un contract transmis între părți prin email, cu respectarea termenului de 30 de zile anterior ajungerii la termen, sau prin magazinul Google Play sau magazinul Apple App Store înaintea încheierii perioadei de valabilitate, acesta va fi reînnoit automat pentru o perioadă de timp egală cu cea a perioadei contractate anterior. Orice încetare cu data anterioară finalizării unei perioade contractuale deja începute nu va fi posibilă, încetarea producând efecte la finalul perioadei de timp deja contractate, prin faptul neprelungirii acelei perioade contractuale. În cazul în care perioada contractuală este împărțită în mai multe tranșe de plată (de ex. din 3 în 3 luni, din 6 în 6 luni etc.), Utilizatorul poate notifica Furnizorului prin email, cu 30 de zile înainte, dorința de a înceta contractul la finalizarea perioadei deja achitate, Utilizatorul urmând să nu mai achite tranșele aferente perioadei următoare. De ex., în cazul în care perioada contractuală este de 12 luni, iar Utilizatorul a optat pentru plata în 2 tranșe (din 6 în 6 luni), în cazul în care după 5 luni de la începerea contractului Utilizatorul notifică Furnizorului intenția de a nu mai continua, Furnizorul va considera că Utilizatorul a denunțat unilateral contractul și nu va mai emite factura aferentă celei de a doua perioade de 6 luni de zile.
În toate situațiile în care contractul încetează, ajunge la termen sau din orice alt motiv perioada de abonament nu mai este folosită de Utilizator, sumele deja achitate de către Utilizator nu se restituie niciodată de către Furnizor.
În cadrul acestui document, sintagmele – folosirea Aplicației și folosirea Serviciilor Aplicației – semnifică același lucru.
2. CREAREA DE CONT
Pentru a achiziționa Produse și/sau Servicii și/sau Abonamente și/sau Aplicația oferite spre vânzare prin email, prin afișarea în site, magazinul Apple App Store, magazinul Google Play etc., este obligatoriu să aveți un cont de email creat pe Google Gmail, deoarece autentificarea în Aplicație se poate face doar cu un cont de email deschis la Google Gmail, având în vedere faptul că datele Aplicației sunt salvate doar în contul Google Drive și doar în calendarul Google Calendar asociate acestui cont de email Google Gmail.
Contul de email Google Gmail, în cazul în care nu îl aveți deja, se creează pe site-ul Google respectiv, iar datele furnizate de Utilizator către Google pentru crearea contului fac obiectul doar al relației dintre Utilizator și Google, astfel că noi nu putem răspunde în vreun fel în legătură cu aceste date sau în legătură cu acuratețea acestor date transmise de Utilizator către Google.
Pentru a crea contul Google Gmail, va trebui să furnizați Google anumite informații despre dumneavoastră. Aceste informații trebuie să fie exacte, actuale și reale. Toate datele cu caracter personal pe care le furnizați Google sunt prelucrate de Google în conformitate cu politica de prelucrare a datelor cu caracter personal a Google, aceasta putând fi consultată pe site-ul ce aparține Google. Furnizorul nu este în niciun mod răspunzător de felul în care folosește Google datele cu caracter personal ale Utilizatorului.
Când creați contul, trebuie să luați următoarele măsuri de siguranță: (i) să alegeți o parolă puternică; (ii) să mențineți și să actualizați prompt, după caz, informațiile din cont (iii) să vă protejați datele contului și accesul la contul dumneavoastră.
Trebuie să fiți conștienți de faptul că Dumneavoastră și numai Dumneavoastră sunteți singurul care are acces la contul Dumneavoastră Google Gmail și la toate serviciile Google asociate acestui cont. Utilizatorul este singurul răspunzător de securitatea propriului cont de Google Gmail folosit pentru utilizarea Aplicației, de securitatea parolei alese pentru acest cont și de securitatea datelor salvate de Aplicație în conturile Google Drive, Google Calendar și Google Sheets asociate (și restul serviciilor Google asociate) contului de Google Gmail.
Înțelegeți și sunteți de acord că sunteți unicul responsabil pentru toate activitățile care sunt desfășurate în contul dumneavoastră și, în măsura maximă permisă de lege, acceptați toate riscurile oricărui acces autorizat sau neautorizat la contul dumneavoastră. Utilizatorul ne poate anunța dacă altcineva a accesat contul Utilizatorului fără autorizare, iar dacă acest lucru se confirmă, putem bloca accesul respectivului cont la Serviciile Aplicației.
Pentru a asigura validitatea și punerea în executare a Contractului și pentru a proteja interesele Furnizorului, sau pentru anumite servicii, dacă legea impune acest lucru, putem aplica măsuri de cunoaștere a clientelei. În acest scop, Furnizorul își rezervă dreptul de a solicita, iar Utilizatorul este de acord să furnizeze, datele solicitate legate de identitatea și puterile profesionale de reprezentare ale Utilizatorului, precum și privitoare la beneficiarul real al afacerii, dacă este cazul, și să se conformeze cu acțiunile de verificare solicitate de Furnizor. Furnizorul își rezervă dreptul de a restricționa accesul entităților care nu îndeplinesc condițiile prevăzute de Termeni.
3. SERVICII, PLATĂ, FACTURARE
Serviciile de utilizare a Aplicației constau în perioade de timp recurente pentru care Utilizatorul achită Prețul Abonamentului aferent fiecărei perioade de timp recurente, conform contractului semnat și facturilor emise de Furnizor și achitate de Utilizator sau conform achiziției din cadrulAplicației, în cadrul contractului și al Aplicației fiind disponibile informații privind Prețul Abonamentului și durata de valabilitate a abonamentului. Aceste perioade achitate recurent, pot fi precedate, doar la început, o singură dată pentru un cont Gmail, de o perioadă de gratuitate în care Utilizatorul încearcă, limitat, Serviciile Aplicației. Oferirea perioadei de gratuitate este facultativă pentru Furnizor, fiind la simpla sa alegere, atât ca existență, cât și ca durată, Furnizorul neputând fi obligat să ofere o astfel de perioadă sau să o mențină o anumită perioadă de timp. În perioada de gratuitate, Furnizorul poate limita funcțiile sau numărul de înregistrări ce se pot face în Aplicație.
Atât în perioada gratuită cât și în perioada plătită, Utilizatorul are dreptul neexclusiv și limitat în timp de a folosi toate funcțiile Aplicației, în prima perioadă limitată și indicată – în mod gratuit, iar în cea de a doua perioadă indicată – în schimbul plății Prețului Abonamentului.
Utilizatorul poate beneficia o singură dată de perioada gratuită, la începutul folosirii Serviciilor Aplicației, perioada de gratuitate fiind considerată o perioadă de încercare a acestor Servicii în vederea folosirii plătite a Aplicației.
În schimbul utilizării Serviciilor Aplicației, după perioada de utilizare gratuită sau fără o perioadă de utilizare gratuită, dacă Utilizatorul alege această variantă, Utilizatorul va plăti Prețul unui abonament (lunar, la 3 luni, la 6 luni, anual etc.), Prețul incluzând TVA, prin încheierea unui contract, prin intermediul emailului, urmat de plata facturilor emise de Furnizor, sau accesând secțiunea abonamente din Aplicație și selectând recurența perioadelor și a plăților – lunară sau anuală. TVA-ul va fi achitat de către Utilizator, în funcție de prevederile fiscale aplicabile.
În ceea ce privește TVA-ul, în cazul emiterii facturii ca urmare a încheierii contractului prin email, această taxă va fi evidențiată (dacă va fi cazul) în cadrul facturilor, iar în cazul achizițieifăcute prin magazinele de aplicații Apple App Store sau Google Play, având în vedere și politicile Apple și Google, sunt aplicabile condițiile și procedurile prevăzute pe site-urile acestor magazine de aplicații, putând aminti:
Furnizorul își rezervă dreptul de a modifica unilateral Prețul Abonamentului, în orice moment, cu notificarea Utilizatorului cu cel puțin 10 (zece) zile în prealabil, perioadă în care Utilizatorul are dreptul de a înceta abonamentul, prin modalitatea descrisă mai sus, în secțiunea de Definiții a Aplicației. Prin modificarea unilaterală a Prețului Abonamentului, perioada de timp deja achitată efectiv de Utilizator nu va fi afectată, Utilizatorul folosind Aplicația în perioada respectivă în baza abonamentului deja achitat, la Prețul Abonamentului deja plătit de Utilizator.
În cazul în care Prețul Abonamentului a fost achitat de către Utilizator în urma încheierii unui contract prin intermediul emailului și emiterii unei facturi de către Furnizor, Utilizatorul poate alege să nu continue Contractul cu perioadele rămase neachitate din perioada contractuală, ca urmare a neacceptării noului Preț al Abonamentului, fără ca această încetare a Contractului înainte de termen, având ca motiv modificarea Prețului Abonamentului, să dea vreuneia dintre părți dreptul la despăgubiri.
Modalitatea în care Utilizatorul încetează Abonamentul, în cazul în care acesta a fost contractat prin intermediul Aplicației și a magazinelor de aplicații, și procedura prin care se face acest lucru este descrisă detaliat pe site-urile acestor magazine de aplicații, această procedură putând suferi modificări periodice și fiind în afara influenței Furnizorului:
În cazul în care Utilizatorul nu va înceta Abonamentul prin transmiterea unui email (în cazul în care Abonamentul a fost contractat prin email) sau prin procedura magazinului de aplicații aplicabil (de unde a achiziționat Aplicația), se va considera ca fiind acceptat noul Preț al Abonamentului, acest nou Preț urmând a se aplica pentru următoarea perioadă de abonament.
Plata Prețului Abonamentului se va face în avans, pentru perioada de abonare următoare (egală cu cea anterioară, după caz), prin plata prin transfer bancar a facturii emise în temeiul contractului încheiat prin email sau, în cazul contractării prin magazinele de aplicații, prin debitare directă (plată recurentă) de pe cardul bancar (debit/credit) introdus de către Utilizator la momentul plății respective sau al plății anterioare. Utilizatorul se va asigura că respectivul card bancar se află în perioada de valabilitate și are fonduri suficiente. Obligația de plată a Prețului Abonamentului este scadentă în prima zi a fiecărei perioade de abonare, zi în care sistemul de plată va încerca retragerea sumei de bani ce constituie Prețul Abonamentului perioadei de abonament următoare sau, în cazul emiterii unei facturi (pentru contractele încheiate prin email), în data înscrisă în cadrul facturii.
În cazul în care din orice motiv (de exemplu, dar fără a se limita la acestea, din cauza fondurilor insuficiente, din cauza expirării cardului, din cauza nefinalizării procedurii de plată a băncii prin introducerea PIN-ului etc.) plata Prețului Abonamentului nu se va finaliza cu succes, Utilizatorul va primi prin email o notificare în acest sens, acesta având obligația de a rezolva problemele apărute în vederea debitării sumei reprezentând Prețul Abonamentului. În cazul în care respectivele probleme nu vor fi rezolvate de către Utilizator, iar plata nu va fi făcută, accesul la Serviciile Aplicației va fi blocat.
Atunci când debitarea directă de pe card nu poate fi folosită (din orice motiv), Utilizatorul va avea obligația de a anunța Furnizorul cu cel puțin 15 (cincisprezece) zile înainte de data de expirare a perioadei deja plătite și de a solicita ca plata să fie făcută printr-o altă metodă ce va fi convenită de comun acord cu Furnizorul. În cazul în care nu se va ajunge la un consens cu privire la modalitatea de plată, accesul Utilizatorului la Serviciile Aplicației va fi blocat la finalul perioadei de abonament pentru care a fost achitat Prețul abonamentului.
Plata Prețului Abonamentului este considerată efectuată la data la care suma datorată a intrat efectiv în contul bancar al Furnizorului.
În cazul în care Utilizatorul nu a achitat Prețul Abonamentului prin niciuna dintre metodele de plată amintite, iar sumele de bani nu au intrat efectiv în contul bancar al Furnizorului, accesul Utilizatorului la Serviciile Aplicației va fi blocat la finalul perioadei de abonament pentru care a fost achitat Prețul abonamentului. Ulterior, accesul Utilizatorului la Serviciile Aplicației va fi reluat în momentul efectuării plății Prețului abonamentului, în avans, pentru perioada următoare.
În cazul nu este achitată factura în termenul de scadență sau în cazul în care din orice motiv (card expirat, lipsă fonduri etc.) plata este refuzată de către procesatorul de plăți, accesul la Aplicație va fi blocat, iar datele salvate de Aplicație vor fi inaccesibile. Accesul va fi deblocat după efectuarea plății, datele Aplicației rămânând stocate în conturile Google Drive, Google Calendar și Google Sheets asociate contului de email Gmail al Utilizatorului, doar Utilizatorul putând șterge aceste date. Este posibil ca, urmare a blocării accesului ca urmare a neplății pentru o perioadă îndelungată de timp, urmată de o reactivare a plăților și de permiterea accesului la Aplicație, datele stocate anterior în contul Google Drive asociat contului de email Gmail să nu mai fie compatibile cu noile versiuni ale Aplicației, caz în care, Utilizatorul va trebui să introducă datele dorite din nou în Aplicație.
Aplicația sau părțile acesteia pot integra sau include în alt mod conținut sau servicii ale terților (inclusiv, dar fără a se limita la, serviciile bancare). Utilizatorul recunoaște că, în plus față de Termeni, alți termeni și condiții se pot aplica utilizării sale a unor astfel de servicii ale terților (inclusiv politici de confidențialitate) și că Furnizorul nu garantează disponibilitatea acelor servicii sau a acelui conținut. Utilizatorul trebuie să accepte și să respecte orice termeni (inclusiv termeni de plată) și alte proceduri aplicabile ale terților (cum ar fi cele de identificare și verificare) atunci când utilizează Aplicația.
Pentru realizarea și gestionarea plăților, Utilizatorul autorizează Furnizorul să utilizeze serviciile unei terțe părți și a subcontractorilor acesteia. Înțelegeți și sunteți de acord că nu furnizăm serviciile respective și nu le putem controla. Nu vom fi responsabili sau răspunzători pentru orice pretenții, daune, plăți, deficiențe, amenzi, hotărâri, datorii, pierderi, costuri și cheltuieli rezultate din sau legate de utilizarea serviciilor de plată respective.
Furnizorul nu poate fi ținut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Utilizator, incluzând dar nelimitând-se la taxele înregistrate pentru procesarea ordinului de plată sau comisioane de conversie valutară aplicate de către banca emitentă a cardului, în cazul în care moneda de emitere a acestuia diferă de moneda în care se efectuează plata.
Facturile/chitanțele pentru plățile făcute de către Utilizator prin intermediul magazinelor de aplicații pentru Serviciile Aplicației se pot descărca urmând procedurile specifice magazinelor de aplicații Apple App Store și Google Play:
Prețul Abonamentului nu include costuri indirecte aferente utilizării Serviciilor Aplicației, precum costurile cu accesul la Internet al Utilizatorului, serviciul de date în roaming al Utilizatorului sau alte costuri privind transmiterea de date ale Utilizatorului.
Serviciile suplimentare (de exemplu, personalizarea Serviciilor, orice servicii de dezvoltare software, servicii de suport tehnic etc.) vor putea fi prestate de Noi, în cazul în care suntem de acord cu acest lucru, decizia de a le presta fiind la discreția Noastră, la solicitarea expresă a Utilizatorului și vor face obiectul unor prețuri și clauze contractuale separate.
Utilizatorul este conștient și acceptă faptul că Aplicația și Site-ul sunt într-o continuă dezvoltare, astfel că Furnizorul își rezervă dreptul de a modifica unilateral Serviciile Aplicației și Site-ului, în orice moment, prin adăugarea sau eliminarea oricăror caracteristici/funcții. Astfel, Furnizorul își rezervă dreptul, la discreția sa, de a actualiza Aplicația, de a modifica natura Aplicației sau de a modifica ori întrerupe unele dintre funcții fără a notifica Utilizatorul în prealabil.
Utilizatorul recunoaște că Furnizorul nu are nicio obligație de a întreține sau actualiza Aplicația. Furnizorul nu garantează o furnizare neîntreruptă a serviciilor sau absența erorilor, bug-urilor sau a inexactităților de orice natură. Aplicația sau serviciile integrate ale terților pot fi temporar indisponibile din motive de mentenanță, anumite dificultăți tehnice sau alte evenimente care se află în afara controlului Furnizorului, inclusiv evenimente de forță majoră. În toate aceste cazuri, Furnizorul nu va fi răspunzător pentru astfel de evenimente sau întreruperi.
În cazul oricăror întrebări, probleme sau sugestii, Utilizatorul poate contacta Furnizorul la datele de contact furnizate mai jos. Cu toate acestea, Utilizatorul recunoaște că serviciile de asistență în legătură cu utilizarea Aplicației pot fi limitate din cauza capacității limitate a Furnizorului.
Utilizatorul are dreptul oricând de a renunța la continuarea Abonamentului deja achitat, urmând ca la finalul perioadei de timp deja plătite de către Utilizator, Abonamentul și accesul la Serviciile Aplicației să înceteze, fiind aplicabile eventuale preavize în cadrul contractelor încheiate de părți.
Încetarea Abonamentului înseamnă că Utilizatorul nu va mai avea acces la informațiile și conținutul din Aplicație; prin urmare, este responsabilitatea Utilizatorului să se asigure că, atunci când este permis accesul său în Aplicație, Utilizatorul a salvat și stocat toate informațiile sale de care are nevoie, înainte de încetare.
În cazul în care, din orice motiv, Aplicația nu va mai fi dezvoltată, iar accesul la Serviciile Aplicației nu va mai fi posibil, Utilizatorul va fi notificat despre acest aspect pentru a avea la dispoziție un timp rezonabil în vederea salvării propriilor informații introduse de către fiecare Utilizator în Aplicație.
4. LIVRAREA
Serviciile Aplicației vor fi furnizate în conformitate cu condițiile indicate în acești termeni și condiții.
Pentru claritate, Serviciile Aplicației vor fi disponibile imediat, de la înregistrare – pentru eventuala perioadă gratuită și imediat ce plata Prețului Abonamentului a fost făcută și recepționată de Furnizor – pentru perioada plătită.
5. POLITICA DE RETRAGERE
În cazul în care Serviciile Aplicației au fost achiziționate în baza unui contract semnat prin email urmat de emiterea și plata unei facturi, în cazul încetării înainte de termen a contractului, ca urmare a solicitării Utilizatorului, cu respectarea preavizului, sumele deja achitate nu vor fi niciodată returnate, încetarea accesului la Serviciile Aplicației urmând a se face la sfârșitul perioadei de timp deja achitate de către Utilizator. În cazul în care Serviciile Aplicației au fost achiziționate prin intermediul magazinelor de aplicații Apple App Store și Google Play, în ceea ce privește retragerea/rambursarea sunt aplicabile politicile și procedurile acestor magazine:
6. GARANȚII ȘI LIMITAREA RĂSPUNDERII
Utilizatorul înțelege și este de acord că Serviciile Aplicației sunt oferite „așa cum sunt” și „așa cum sunt disponibile”, fără niciun fel de garanție, explicită sau implicită, prevăzute de lege sau în alt mod (incluzând, dar fără a se limita la, garanții de conformitate pentru un anumit scop sau garanții că Serviciile Aplicației nu vor încălca terțe brevete, modele de utilitate, drepturi de autor, mărci comerciale sau alte drepturi, precum și politici/regulamente de acces la serviciile portalurilor instanțelor de judecată sau la serviciile tuturor serverelor de care depinde funcționarea Aplicației).
Furnizorul nu garantează că Serviciile Aplicației îndeplinesc cerințele și așteptările Utilizatorului sau că utilizarea Serviciilor Aplicației de către Utilizator va fi neîntreruptă, lipsită de erori sau că Serviciile Aplicației sunt complete, exacte, actualizate, ferite de orice pierderi, coruperi, atacuri cibernetice sau alte intruziuni de securitate sau că toate erorile din Aplicație și oricare dintre funcțiile sau Serviciile sale pot fi identificate sau corectate.
Utilizatorul înțelege și este de acord cu faptul că Serviciile Aplicației depind de funcționarea serverelor portalurilor instanțelor de judecată, serverelor Google/Alphabet, serverelor Apple, serverelor Firebase, serverelor de stocare a datelor, serverelor procesatorilor de plăți și a afiliaților/subcontractorilor tuturor acestora, funcționare asupra căreia Furnizorul nu are și nu poate avea nicio influență și asupra cărora nu poate garanta în vreun fel, astfel că Furnizorul nu poate fi făcut în niciun fel responsabil de funcționarea optimă/corectă/completă/fără întreruperi/fără erori a acestora.
Furnizorul nu răspunde pentru daunele directe, indirecte, accidentale, speciale, precum și orice alte daune rezultând din sau cauzate de: viruși, erori, acțiuni umane sau orice defecțiune a sistemului de operare, sau orice alte erori, disfuncționalități sau întârzieri în comunicațiile din transmisiile pe dispozitive, care afectează Aplicația, din motive care nu sunt cauzate intenționat de către Furnizor, utilizarea sau imposibilitatea de a utiliza Serviciile Aplicației, schimbări sau modificări ale Serviciilor Aplicației, întreruperi temporare sau permanente ale funcționării Serviciilor Aplicației, accesul neautorizat la datele contului Utilizatorului și conținutul acestuia, modalitatea în care sunt furnizate de către Aplicație informațiile, informațiile furnizate de Aplicație, pierderea posibilității de folosire, pierderea de date și profit, daune asupra proprietății sau alte pierderi intangibile sau economice, care rezultă din sau în legătură cu utilizarea sau imposibilitatea utilizării Aplicației și a serviciilor integrate ale terților, în special din orice motiv, chiar dacă Furnizorul a fost informat cu privire la posibilitatea unor astfel de daune.
Aplicația reprezintă doar un instrument de păstrare a înregistrărilor și nu este destinată să înlocuiască în totalitate responsabilitățile proprii ale Utilizatorului. Utilizatorul recunoaște și este de acord în mod expres că utilizarea Aplicației și a serviciilor integrate ale terților are loc pe riscul său exclusiv și, prin urmare, întregul risc, în special cu privire la calitatea satisfăcătoare, funcționarea, adecvarea pentru un anumit scop, exactitatea, securitatea și efortul este suportat exclusiv de Utilizator.
În niciun caz răspunderea Furnizorului față de Utilizator pentru orice pretenții, pierderi sau daune în legătură cu utilizarea Serviciilor Aplicației nu poate depăși 100% din suma plătită de către Utilizator pentru utilizarea Serviciilor Aplicației pe parcursul ultimelor 2 luni anterioare apariției prejudiciului și este limitată la situațiile în care se dovedește conduita neconformă intenționată a Furnizorului.
7. CONDUITA UTILIZATORILOR
Sunteți singurul responsabil pentru propriul comportament în timp ce accesați și utilizați Site-ul și Aplicația. Sunteți de acord să utilizați Site-ul și Aplicația numai în scopuri care sunt legale și în conformitate cu acești Termeni și cu orice legi sau regulamente aplicabile. Sunteți de acord că nu veți desfășura și nu veți permite niciunei terțe părți să desfășoare, inclusiv, dar fără a se limita la, oricare dintre următoarele:
• să utilizați Site-ul și Aplicația pentru orice scop ilegal sau neautorizat sau să vă implicați, să încurajați sau să promovați orice activitate ilegală sau orice activitate care încalcă acești Termeni sau orice alte reguli sau politici stabilite din când în când de către noi;
• să utilizați Site-ul și Aplicația pentru a încălca drepturile legale și interesele legitime ale celorlalți;
• să utilizați orice robot, algoritm sau alte mijloace automatizate sau interfață care nu sunt furnizate de noi pentru a accesa Site-ul și Aplicația sau pentru a extrage date;
• să încercați să indicați în orice mod că aveți o legătură cu noi, cu excepția cazului în care am consimțit în mod expres, în scris, la o astfel de conduită;
• să încărcați, trimiteți, distribuiți sau difuzați orice conținut care ar putea fi interpretat în orice fel ca defăimător, ilegal, fraudulos, obscen, hărțuitor sau inacceptabil;
• să indicați că sunteți o altă persoană prin orice mijloace (de exemplu, prin utilizarea unei adrese de e-mail, nume, pseudonim sau altfel);
• să exploatați Site-ul și Aplicația pentru orice scop comercial neautorizat.
Utilizatorul poate introduce și încărca în Aplicație sau sincroniza cu aceasta texte, date numerice, fotografii sau alt conținut, în măsura în care aceste funcții vor fi disponibile în Aplicație.
Utilizatorul este exclusiv responsabil pentru orice conținut furnizat de Utilizator în Aplicație și pentru orice consecințe ale acestuia. Utilizatorul nu poate introduce sau încărca în Aplicație sau sincroniza cu aceasta conținut ilegal sau conținut care încalcă drepturile de autor sau orice alte drepturi ale terților. Utilizatorul nu va încărca sau furniza nicio informație sau fișiere care conțin viruși, programe malware, spyware sau alte materiale care ar putea deteriora software-ul sau funcționarea Aplicației. Furnizorul nu revizuiește conținutul utilizatorului, dar în cazul în care îi este adus la cunoștință în mod oficial faptul că Utilizatorul a introdus în Aplicație și/sau în legătură cu Aplicația conținut ilegal/nepermis (astfel cum a fost arătat în cadrul acestor Termeni), își rezervă dreptul de a elimina sau dezactiva accesul Utilizatorului la Aplicație. Furnizorul nu este responsabil pentru corectitudinea conținutului pe care Utilizatorul l-a furnizat în Aplicație sau pe care l-a sincronizat cu aceasta sau care a fost creat de Aplicație pe baza datelor furnizate de Utilizator. Utilizatorul este exclusiv responsabil pentru backup-ul conținutului pe care Utilizatorul îl introduce sau încarcă în Aplicație sau pe care îl sincronizează cu aceasta.
Utilizatorul va fi răspunzător pentru orice prejudiciu cauzat Furnizorului, angajaților acestuia, reprezentanților, furnizorilor și agenților (inclusiv, dar fără a se limita la, afiliați, filiale, asocieri în participație, angajați și furnizori de servicii terți) prin orice încălcare a acestor Termeni și pentru orice acțiuni și/sau omisiuni ale Utilizatorului contrare Termenilor, precum și pentru orice încălcări ale dispozițiilor acestor Termeni. Utilizatorul va despăgubi și va apăra Furnizorul pentru și împotriva oricăror demersuri legale, acțiuni, reclamații, orice altă procedură, răspundere, pierdere, penalitate rezultând din sau în legătură cu astfel de încălcări, acțiuni și/sau omisiuni sau nerespectarea acestor Termeni. Acest angajament acoperă, în special, daunele, cheltuielile aferente, toate costurile suportate de Furnizor pentru se apăra împotriva oricăror astfel de acțiuni și/sau pentru corectarea în mod corespunzător a pretinselor daune, pierderi, penalități, actuale sau viitoare, directe sau indirecte.
Referințele din această secțiune a Termenilor referitoare la utilizarea Aplicației de către Utilizator sunt considerate a include orice utilizare de către un terț atunci când terțul accesează Aplicația utilizând profilul Utilizatorului (chiar dacă accesul este neautorizat).
8. PROPRIETATEA INTELECTUALĂ
Cu excepția cazului în care este indicat altfel, toate elementele Site-ului și ale Aplicației toate conținuturile și alte materiale din acestea sunt deținute de noi (sau, după caz, de licențiatorii noștri) și sunt protejate de drepturi de proprietate intelectuală. Pentru evitarea oricărui dubiu, interfețele vizuale, designul, textul, grafica, imaginile, sistemele, informațiile, datele, metodele, codul programului, serviciile, toate celelalte elemente și orice altă documentație sau alte materiale auxiliare furnizate sunt deținute de noi sau de licențiatorii noștri și sunt protejate prin drepturi de autor, mărci înregistrate, secrete comerciale și orice alte drepturi de proprietate intelectuală.
Puteți utiliza Site-ul și Aplicația exclusiv în scopurile prevăzute de acești Termeni, licența de utilizare fiind acordată exclusiv pentru utilizarea de către Utilizator. Cu toate acestea, nu este permisă:
• utilizarea oricăror algoritmi, roboți sau metode similare de colectare sau extracție a datelor;
• cesiunea, licențierea, vânzare, împrumutarea, transferarea, sublicențierea conținutului Site-ului și Aplicației;
• eliminarea, modificarea sau ascunderea oricăror drepturi de autor, mărci înregistrate sau alte notificări privind drepturile de proprietate incluse în Site și Aplicație;
Pe baza licenței Utilizatorului, Utilizatorul nu poate accesa Aplicația sau datele Aplicației folosind alte mijloace decât aplicația oficială, nu poate mina sau extrage date din bazele de date ale Aplicației (cu excepția celor permise în mod expres de funcțiile Aplicației sau în mod expres de către Furnizor), modifica, efectua inginerie inversă, accesa în mod ilegal (hack), decoda, decripta, decompila, dezasambla sau crea lucrări derivate pe baza Aplicației sau a oricăror părți ale acesteia și nu poate eluda nicio tehnologie utilizată pentru protecția perioadelor de timp plătite respectiv gratuită.
Cu toate acestea, Utilizatorul va putea modifica/șterge înregistrările făcute de Aplicație în contul Google Calendar al Utilizatorului și în fișierele generate de Aplicație în contul Google Sheets al Utilizatorului.
Orice utilizare a Site-ului și Aplicației, alta decât cea autorizată în mod expres în acești Termeni, fără permisiunea noastră prealabilă scrisă, este strict interzisă. Cu excepția cazului în care se menționează explicit de către Furnizor nimic din acești Termeni nu va fi interpretat ca oferind vreo licență asupra drepturilor de proprietate intelectuală.
Utilizatorul nu dobândește în niciun moment vreun drept de autor asupra Site-ului, Serviciilor Aplicației sau asupra oricăror materiale în legătură cu acestea, incluzând, dar fără a se limita la, codul sursă, codul obiect, documentațiile/manualele pentru utilizarea Serviciilor, precum și orice altă operă de creație intelectuală în sensul Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusă în Servicii și este pe deplin răspunzător pentru orice încălcare adusă drepturilor morale și/sau drepturilor patrimoniale asupra Serviciilor Aplicației. Utilizatorul nu are dreptul să utilizeze Serviciile Aplicației în vreo modalitate prin care ar putea aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală.
De asemenea, Utilizatorul este de acord că nu poate utiliza niciuna dintre mărcile sau denumirile comerciale ale Furnizorului fără acordul prealabil scris al Furnizorului și Utilizatorul ia cunoștință despre faptul că nu are drepturi de proprietate asupra niciuneia dintre aceste mărci sau nume.
Utilizatorul nu va putea, fără aprobarea prealabilă în scris a Furnizorului: să reproducă permanent sau temporar Site-ul sau/și Serviciile Aplicației, integral sau parțial, prin orice mijloc și sub orice formă, inclusiv în cazul în care reproducerea este determinată de instalarea, stocarea, rularea sau executarea, afișarea sau transmiterea în rețea; să traducă, adapteze, organizeze și/sau să aducă orice alte modificări Serviciilor Aplicației și nici să reproducă rezultatul acestor operațiuni.
De asemenea, Utilizatorul nu va traduce, adapta, organiza sau aduce modificări Serviciilor Aplicației sau Site-ului, permanent sau temporar, în tot sau în parte, prin orice mijloace sau în orice formă, chiar dacă o astfel de reproducere/traducere/adaptare/organizare/modificare este necesară pentru a permite Utilizatorului să utilizeze Serviciile Aplicației sau Site-ul conform scopului acestora sau să corecteze orice erori în operarea Serviciilor Aplicației sau Site-ului. Utilizatorul nu va opera modificări, ștergeri sau completări la codul sursă al Serviciilor Aplicației sau Site-ului, nu va copia elemente distincte ale Serviciilor Aplicației sau site-ului sau funcționalități specifice, fără acordul prealabil în scris al Furnizorului.
Utilizatorul nu va încerca să obțină acces neautorizat la Serviciile Aplicației sau Site, la alte conturi, sisteme sau rețele de calculatoare conectate la orice server utilizat de Serviciile Aplicației sau Site sau la orice servicii furnizate de Furnizor, prin frauda, decriptarea parolei sau orice alte mijloace, în caz contrar Furnizorul putând să suspende serviciile, să înceteze serviciile și/sau să ia toate măsurile legale ce se impun fără o notificare, fără alte formalități, fără intervenția vreunei instanțe de judecată sau a altei instituții și fără punerea în întârziere a Utilizatorului. Furnizorul, la alegerea sa, poate restaura Serviciile Aplicației în cazul în care în urma corespondenței dintre Furnizor și Utilizator, Utilizatorul va îndeplini toate obligațiile fixate de către Furnizor și va furniza suficiente garanții că Serviciile Aplicației vor fi utilizate în conformitate cu acești Termeni și Condiții, iar acțiunile/inacțiunile Utilizatorului ce au condus la suspendare/încetarea Serviciilor Aplicației nu se vor repeta.
9. EXONERARE DE RĂSPUNDERE
Nu garantăm că Site-ul sau Aplicația vor îndeplini cerințele dumneavoastră sau că utilizarea acestora va fi neîntreruptă, sigură sau fără erori sau că acestea nu conțin componente dăunătoare cum ar fi virușii.
Furnizorul va lua toate măsurile de securitate rezonabile pentru a asigura accesul și utilizarea sigură a Serviciilor Aplicației, însă Utilizatorul înțelege și este de acord cu faptul că Serviciile Aplicației depind de funcționarea serverelor portalurilor instanțelor de judecată și serverelor Google/Alphabet, iar datele Aplicației și cele privind Aplicația sunt salvate în conturile personale ale Utilizatorului pe serverele Google/Alphabet, serverele Apple, serverele de stocare a datelor, serverele procesatorilor de plăți și a afiliaților/subcontractorilor tuturor acestora, funcționare și securitate asupra cărora Furnizorul nu are și nu poate avea nicio influență și asupra cărora nu poate garanta în vreun fel, astfel că Furnizorul nu poate fi făcut în niciun fel responsabil de funcționarea optimă/corectă/completă/fără întreruperi a acestora.
Utilizatorul își asumă responsabilitatea exclusivă pentru conținutul pe care îl va salva în Aplicație și înțelege pe deplin faptul ca Furnizorul nu va revizui sau verifica în orice mod acest conținut.
Utilizatorul este responsabil pentru păstrarea securității și confidențialității conținutului salvat în Aplicație și a operațiunilor desfășurate în cursul utilizării Serviciilor Aplicației. Având în vedere faptul că datele Aplicației sunt salvate în conturile Google Drive, Google Calendar, Google Sheets ale Utilizatorului, conturi la care doar utilizatorul poate avea acces, Utilizatorul înțelege faptul că, alături de Google/Alphabet, el este singurul responsabil de securitatea acestor conturi, iar în cazul în care va pierde accesul la aceste conturi, de exemplu, dar fără a se limita la acestea, prin uitarea parolei de acces sau prin spargerea parolei și „preluarea” contului de către alte persoane etc., Furnizorul nu va avea nicio posibilitate de a-l ajuta/îndruma/realiza reluarea/recuperarea conturilor de către Utilizator.
10. MODIFICĂRI ALE APLICAȚIEI SAU SITE-ULUI
Furnizorul își rezervă dreptul de a suspenda temporar, în orice moment, prestarea în tot sau în parte a Serviciilor Aplicației sau Site-ului sau a oricărei funcționalități a Serviciilor Aplicației sau Site-ului, pentru prestarea Serviciilor de Mentenanță (de exemplu, dar fără a se limita la acestea, remedierea deficiențelor de funcționare, reparații, actualizări, întărire a securității etc.). Furnizorul va depune diligențele necesare în vederea diminuării perioadei de timp în care Utilizatorul nu va avea acces la Serviciile Aplicației sau Site-ului.
În nici un caz Furnizorul nu va fi răspunzător pentru restricționarea sau dezactivarea accesului la orice parte sau funcționalitate a Serviciilor Aplicației sau Site-ului.
11. CESIUNEA
Furnizorul poate cesiona acești Termeni și/sau orice sau toate drepturile sale sau delega orice și toate obligațiile sale în conformitate cu acești Termeni și poate vinde/cesiona/închiria/transmite în orice fel drepturile asupra Aplicației, fără consimțământul dumneavoastră. Toate dispozițiile cuprinse în acești Termeni se extind și vor fi obligatorii pentru succesorii și cesionarii noștri.
Utilizatorul nu poate cesiona acest Contract sau drepturile sau obligațiile care decurg din acesta altei persoane sau entități fără acordul prealabil scris al Furnizorului.
12. DATE CU CARACTER PERSONAL
Vă rugăm să consultați politica noastră de prelucrare a datelor cu caracter personal pentru informații despre modul în care colectăm, utilizăm, stocăm și dezvăluim datele dumneavoastră cu caracter personal.
În plus față de aceasta, fiecare Parte va fi exonerată de răspundere pentru divulgarea de informații în legătură cu acești Termeni în cazul în care: 1. Partea respectivă poate dovedi că: informația a fost cunoscută de Partea respectivă înainte să îi fie comunicată de către cealaltă Parte; informația a fost divulgată după ce a obținut consimțământul în scris al celeilalte Părți pentru divulgare; sau 2. Partea respectivă a fost obligată să divulge informația în conformitate și cu respectarea procedurilor expres prevăzute de legislația în vigoare; sau 3. informația a devenit publică, independent de acțiunea sau inacțiunea Părții respective.
În cazul în care Furnizorul va dori să utilizeze numele/denumirea unui Utilizator în scopuri de marketing pentru prezentarea Aplicației către alți potențiali Utilizatori, Furnizorul va solicita acordul Utilizatorului, în acest sens, atât solicitarea cât și acceptarea urmând să fie făcute prin emailul Furnizorului respectiv prin emailul cu care Utilizatorul s-a înregistrat în Aplicație.
13. SEPARABILITATE
Dacă orice prevedere a acestor Termeni va fi considerată nelegală, nulă sau din orice motiv inaplicabilă, atunci această prevedere va fi considerată separabilă de acești Termeni și nu va afecta valabilitatea și aplicabilitatea celorlalte prevederi. Prevederile nelegale, nule sau inaplicabile vor fi înlocuite cu prevederi legale, valide și aplicabile, care să reflecte, cât mai bine posibil, scopul economic urmărit prin intermediul prevederilor nelegale, nule sau inaplicabile.
14. LIPSĂ DE EXECUTARE
Omisiunea de a pune în aplicare oricare dintre dispozițiile Termenilor în anumite cazuri nu constituie o renunțare la dreptul de a aplica acele dispoziții în alte cazuri.
15. LEGEA APLICABILĂ ȘI JURISDICȚIA
Acești Termeni sunt guvernați si interpretați in conformitate cu legislația României. Orice dispută care decurge din sau are legătură cu acești Termeni sau cu Serviciile furnizate de către Furnizor va fi de competența instanțelor din România de la sediul Furnizorului. Dreptul la acțiune al Utilizatorului izvorât din sau în legătură cu Termenii se prescrie în termen de șase luni.
16. ANPC
Pentru disputele în legătură cu achiziționarea Produselor și/sau Serviciilor și/sau Abonamentelor, vă puteți adresa și Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) – în cazul în care se va reține și competența acesteia -, care vă pune la dispoziție un mecanism pentru soluționarea extrajudiciară a litigiilor. Pentru mai multe informații, contactați ANPC la adresele indicate pe site-ul propriu.
17. ALTE CLAUZE
Comunicările între părți se vor realiza doar prin email. Pentru Furnizor emailul folosit este office@agendadelitigii.ro, iar pentru Utilizator emailul folosit este contul Gmail cu care s-a înregistrat în Aplicație.
Toate comunicările și notificările legate de utilizarea de către Utilizator a Aplicației vor fi făcute către contul de email Google Gmail furnizat și folosit de Utilizator la autentificarea în aplicație și vor fi considerate realizate/comunicate în mod justificat la contul de email respectiv.
Termenii constituie singurul acord de voință dintre Furnizor și Utilizator cu privire la utilizarea Serviciilor Aplicației și Site, înlocuind orice variantă anterioară a Termenilor și orice acord în scris sau verbal încheiat intre Furnizor și Utilizator in legătură cu Termenii și cu utilizarea Serviciilor Aplicației și Site-ului. În baza acestor Termeni, părțile pot încheia contract(e) cu privire la Prețul Abonamentului și modalitatea de plată, respectivul contract urmând a fi încheiat prin semnarea succesivă și transmiterea între părți prin email.
Ne rezervăm dreptul de a modifica acești Termeni în orice moment. Dacă facem modificări, vom publica versiunea actualizată a Termenilor în Site și Aplicație. Utilizatorul va lua cunoștință de prevederile Termenilor de pe Site/din Aplicație. Orice modificare a Termenilor se va aplica de la data la care este efectuată și publicată pe Site. Utilizatorul poate să înceteze abonamentul ales. Prin continuarea utilizării Serviciilor Aplicației și neîntreruperea de către Utilizator a abonamentului (prin încetare, urmând, prin asemănare, procedura descrisă în Secțiunea 3), Utilizatorul este de acord și acceptă în mod irevocabil Termenii, astfel cum aceștia au fost modificați unilateral de Furnizor.
18. RECLAMAȚII ȘI INFORMAȚII DE CONTACT
Orice întrebări, reclamații sau sesizări în legătură cu Site-ul sau Aplicația trebuie adresate către: office@agendadelitigii.ro
Versiune actualizată la 05.06.2024